Isa Polat

 

1958 yılı Erzurum doğumludur.  

Küçük yaştan itibaren çevresindeki hocalarından dinî, ahlaki ve ilmî dersler alarak bilgi alt yapısını inşa etmiştir.   

‘Ümmetçi bakış’ ve ‘Vahdet’ üzerine yaptığı okumaları hayatına düstur edinmiş, bunun mücadelesini yapmış ve bu kimliği ile çevresinde İslami düşüncenin oluşumuna katkı sağlamıştır. Bu süreçte yaşadığı elim bir kaza sonucu gözlerini kaybetmiştir. Bu dönemi Allah’ın bir lütfu olarak gören İsa Polat, bugün yaptığı ilmî çalışmaların temelini o dönem okuduğu İslami kaynaklar üzerine bina ettiğini belirtmektedir.  

Merhum İmam Humeyni’nin 1979 yılında İran’da gerçekleştirdiği ‘İslam devrimi’ İsa Polat üzerinde büyük etki yapmış,  ‘Ümmetçi bakış’ düşüncesinin fiili tezahürünü orada görerek bu dönemde tanıştığı Ehl-i Beyt Mektebi’ne intisap etmiştir.  

1980 ve 90’lı yıllarda ülkedeki İslami gelişme ve yönelişleri yakından takip ederek, Akademi yayınları ile Tevhid dergisinin kuruluş ve yayınında yer almıştır. 2000’li yıllardan itibaren çalışmalarını sivil toplum kuruluşları ve dernekler vasıtası ile yapmış, üniversite, akademi, ilmî çevreler ve sivil toplum kuruluşlarından gelen panel, konferans ve seminer davetlerine katılarak, kendinin mütevazı tabiri ile ‘okumalarını paylaşmıştır’.  

İsa Polat, “İlmî konular müzakere edilirken asla mezhep ve mektep taassubu olmamalıdır ki, Hakk tanımı ilmen ortaya konulduktan sonra hiçbir ön yargı olmadan kabul edilebilsin.” diyerek ‘Vahdet’ için atılabilecek ilk adımı özetlemiştir.  

2014 yılında kurulan ve 2020 yılına kadar devam eden “EDEBDER, Ehl-i Beyt Değerleriyle Buluşma Derneği” bünyesinde “Onursal Başkan” olarak çalışmalarını sürdürmüştür.    

İsa Polat çalışma ve  okumalarını  çeşitli gazete, dergi, sosyal medya platformlarının yanısıra; davet edildiği sivil toplum kuruluşları, televizyon, dernek, vakıf ve üniversiteler bünyesinde paylaşmaktadır. İlmi, ahlaki, irfanî konularda devam eden çalışmaları “isapolat.com”internet sitesi ve  “İsa Polat” Youtube kanalında yer almaktadır.  

Seminer, konferans ve konuşmalarından oluşan basılmış kitaplarını ‘yayınlanmış kitaplar’ bölümünde görebilirsiniz. 

 

İSA POLAT BİYOĞRAFİ

YouTube